Een Schip Van De Voc

Diposting pada

Op 4 juni 1629 is het schip met 332 opvarenden aan boord en met bestemming java op zijn eerste. De amsterdam is een van de publiekstrekkers van het scheepvaartmuseum.

Voc Schip Oliepastels Gouden Eeuw Kunstprojecten

Dit is een spiegelretourschip.

Een schip van de voc. Deze schepen voeren heen en weer tussen nederland en azië. De term spiegelschip werd ontleend aan de boven en onderspiegel aan de achterzijde achtersteven van het vaartuig. De vereenigde oostindische compagnie of in hedendaagse spelling verenigde oost indische compagnie afgekort tot voc 1602 1800 was een particuliere nederlandse handelsonderneming met een monopolie op de overzeese handel tussen de republiek der zeven verenigde nederlanden en het gebied ten oosten van kaap de goede hoop en ten westen van de straat magellaan.

Het spiegelretourschip was het scheepstype dat de voc het meest gebruikte voor de contacten met azië. Ook de periode waarin er zgn. Er waren verschillende groottes spiegelretourschepen.

In totaal kwamen 3356 retourschepen terug. Het voc retourschip batavia werd in 1628 gebouwd in opdracht van de voc op de peperwerf in amsterdam. Als een schip van de verenigde oostindische compagnie voc een lange reis naar de oost maakte werd veel voedsel en drank ingeslagen.

Deze database was aanvankelijk voor privé gebruik opgezet maar na verloop. Hiernaast zie je een dwarsdoorsnede van het voc schip de batavia. Een voorbeeld van een dergelijk schip is de hier weergegeven batavia waarvan in jaren 80 in lelystad een replica gebouwd is.

Dat was op zichzelf ruim voldoende. Rechts op het plaatje zie je een replicas van de batavia. Op het toppunt van haar macht had de voc zo n 25 000 werknemers in azië in dienst.

Een schip dat vanuit nederland uitvoer voor een reis naar bijvoorbeeld indonesië had voor negen maanden voedsel bij zich. Het grootste schip was de prins willem dit schip had een lengte van 57 meter. De vocsite is opgebouwd rondom de uitgebreide databank met gegevens van meer dan 2000 schepen die de verenigde oostindische compagnie voc gedurende de periode van haar bestaan ca 1600 tot 1800 in gebruik heeft gehad.

Voorcompagnieën naar indië werden uitgezonden is hierin opgenomen. Hiermee voeren ze naar de oost om daar te handelen in specerijen. Dit was de meest gebruikte soort van schepen in de voc.

Op het oorlogsschip fregata een open boot van ca. 14 meter met twee latijnzeil en die in de eeuwen voor de voc in het middellandsezee gebied een bekende verschijning was leek de europese koopvaarder met de naam fregatschip in de 17e en 18e eeuw niet zoveel meer. Gedurende de bijna twee eeuwen van haar bestaan rustte de voc 4721 keer een schip uit voor de vaart naar azië bijna 1700 in de zeventiende en meer dan 3000 in de achttiende eeuw.

Het spiegelretourschip was voor de verenigde oost indische compagnie het meest belangrijke scheepstype als het gaat om transport. Reis vergaan voor de kust van west australië. Dit schip is een exacte kopie van het beroemde voc schip dat in 1749 al op zijn eerste reis verging.

Beleef de amsterdam en voel hoe het vroeger was op een voc schip.

Replica Van Het V O C Schip De Halve Maan Zeilschepen Geschiedenis

Voc Schip De Batavia Sailing Old Sailing Ships Tall Ships

Prins Willem Voc En Vlaggenschip Schepen Schip Boot

Historisch Delfshaven En De Voc Schepen Zeilschepen Piratenschepen

I Pinimg Com Originals 7e Ab 74 7eab74a6556000a

Het Nederlandse Voc Schip De Zeven Provincien Jpg Jpeg Afbeelding 709 781 Pixels Geschaald 80 Schepen Zeilschepen Zeilboot

Hoe Leefden De Kinderen Aan Boord Van De Voc Schepen Geschiedenis Schepen Thema

A Superb Replica Of The Batavia Under Sail The Dutch East India Company Vereenigde Oostindische Compagnie Voc Was A Chart Schepen Lange Schepen Zeilschepen

Lelystad Flevoland Spiegel Van Voc Schip Batavia Geschiedenis Schip Voc Oude Boten Lange Schepen Schepen

Amsterdam Voc Schip Sailing Sailing Ships Amsterdam

Dit Is Een Schip Van De Voc Dat Uitvaart Voor Nieuwe Goederen Uit Oost Indie De Voc Is Ontstaan Toen Nederland Een Monopolie Kree Zeilboot Zeilschepen Schepen

Voc Schip De Amsterdam Schip Schepen Amsterdam

Getuigd Model Van Het Voc Schip D Gerechtigheid 1761 Zeilschepen Piratenschepen Sleepboten

Replica Voc Schip Halve Maen Komt Aan In Hoorn Schip Schepen Zeilboot

Dit Is Het Schip Van Michiel De Ruyter Deze Noemde Die De Zeven Provincien Met Dit Schip Liet Hij De Vloot Dutch Ships Sailing Ships Sailing

De Halve Maen Was Het Schip Van De Vereenigde Oostindische Compagnie Voc Onder Leiding Van Kapitein Henry Hudson Schip Schepen Boot

Schepen Van De Voc Schepen Zeilschepen Geschiedenis

V O C Schip Overig Foto Van Willem Zoom Nl Schip Schepen Zeilen

Kom Zaterdag 29 Augustus Gratis De Halve Maen Bezichtigen Schepen Schip Zeilschepen

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *